Ga direct naar inhoud

Ontdek Antwerpen

Met de auto naar Antwerpen? Parkeer voordelig op een Park and Ride

P+R Olympiade Dries Luyten

Met de auto naar Antwerpen? Parkeer voordelig op een Park and Ride

Plan je een gezellig dagje Antwerpen? Parkeer je wagen voordelig op één van de P+R’s aan de rand van de stad en zet je weg verder met bus of tram, zonder file- of parkeerstress. Dankzij de Lijn doe je dit tijdelijk aan een extra voordelig tarief.

Park and Rides: stressvrij en goedkoop

Parkeer je auto in een Park and Ride (P+R's) aan de rand van de stad. Vanaf daar zijn er makkelijke en snelle verbindingen via het openbaar vervoer of deelmobiliteit. Zo ben je vaak veel sneller en stressvrij in de binnenstad. Zeker en vast de slimste keuze! Er kwamen recent 3 nieuwe Park and Rides bij in de wijk Luchtbal, de Keizershoek in Merksem en aan Linkeroever. Op deze nieuwe P+R's betaal je amper 1 euro per dag. De andere P+R's zijn zelfs gratis. Op slimnaarantwerpen.be vind je alle info en het overzicht van de Park and Rides in Antwerpen.

Neem tijdelijk extra voordelig de bus en tram vanaf de P+R's

Dankzij De Lijn reis je bovendien tijdelijk aan een extra voordelig met de bus en tram vanaf verschillende Park and rides. Aan de ticketautomaten aan de haltes P+R Linkeroever, Halewijnlaan, Van Eedenplein, P+R Luchtbal en P+R Merksem en in de mobiele lijnwinkel van P+R Linkeroever kan je twee soorten vervoerbewijzen kopen:

  • de ‘P+R Antwerpen’ maandpas (35 euro).

  • en de de ‘P+R Antwerpen’ 10-rittenkaart (10 euro).

Je vindt de voordelige vervoersbewijzen in het keuzemenu 'Dagpas' en kan ermee reizen op alle bussen en trams in Antwerpen. Ze zijn te koop tot en met 30 april 2022.

Extra tips voor je vervoer in en naar Antwerpen